Túlbonyolítás veszélyei

Túlbonyolítás veszélyei

  • Post Author:

Amikor valaki változtatni szeretne, nagyon drasztikus dolgokat várnak el maguktól és így tőlem is. Ami nem feltétlenül baj, de hosszabb távon saját maguknak fognak ártani és visszatérni ahhoz az állapothoz, vagy még rosszabb állapotba, mint ahogy megkerestek. Sok esetben éppolyan nagy lépés az, ha cukor helyett édesítővel iszod meg a reggeli kávédat, vagy éppen rizstejszínnel főzöd meg az ebédedet.

Ha hirtelen akarod megváltani a világot és egyik napról a másikra vonod meg magadtól a fagylaltot és a palacsintát és a spagettit, mi lesz jobb? A hangulatod? Az biztos nem. Mi fog eszedbe jutni legalább 5-ször aznap? A fagyi, a palacsinta és a spagetti. Mert hát így működünk mi, emberek. Mert emberek vagyunk, nem gépek, akik parancsra élik az életüket. El lehet készíteni azt a fagylaltot fehérjéből és gyümölcsből, édesítőszerrel, azt a palacsintát szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből és azt a spagettit cukkiniből.

A lényeg, hogy kezdd el. Ha változást akarsz elérni, nagyon jó. Neked kell tudni, hogy ezt gyorsan, vagy lassan akarod elérni. Ennek függvényében kell a változásokat eszközölni és magadévá tenni.

A fokozatosság elvére esküszöm. Hiszen ez a legkifizetődőbb hosszú távon. Szinte bárkit meg lehet szabadítani gyorsan a plusz kilóktól, de garantálom, hogy hetekkel később ugyanott lesz, vagy még rosszabb lesz a helyzet. Célom, hogy fokozatosan vigyek rendszert az emberek életébe, amit életvitelszerűen be tudnak építeni úgy a mindennapjaikba, hogy az ne okozzon különösebb fejtörést és problémát. Sokszor éppen elég, ha útba igazítást kapnak tőlem, mert elvesztek már az információkban, nem tudják, hogy pontosan mivel segítenek a legtöbbet és legjobban saját maguknak és családjuknak. Nem tudják eldönteni, merre induljanak el és egyáltalán melyik utat válassza. Lehet, hogy a konzultáció elején határozott céllal érkezik a hölgy, akinek ránézésre semmi komolyabb problémája nincs, csak az a fránya utolsó 3-4 kg. De az anamnézis felvételekor szinte biztos, hogy valamilyen hormonális és/ vagy pajzsmirigy problémája van. Így rögtön más lesz a cél.

Vélemény, hozzászólás?