Közösségi média – vélemény

Közösségi média – vélemény

  • Post Author:

A közösségi média, a divatlapok sokszor nem a reális valóságot tükrözik. Például amikor én vásároltam tizenéves koromban a magazinokat, mindig ugyanaz az ideál tükröződött… szépen belőtt frizura, friss manikűr, magassarkú, karcsú derék. Egy egyébként sem magabiztos és magas önbecsülésű leánynak a mai világban ez már arculcsapásnak számít. Akárhogy nézzük és akármennyire akarjuk szépíteni. Egy olyan testképzavar alakulhat ki, amit nehezen fordítunk vissza. Nagyon fontos a szülő-gyermek közötti kommunikáció. Ennek folyamatosan meg kell lennie és dolgozni kell azon, hogy ez meg is maradjon, hogy folyamatos legyen. Hiszen 0-100 éves korunkig tartó életünkben váltják egymást az életszakaszok. Ezekben az életszakaszokban alkalmanként más és más problémával kell szembenéznünk. Egy 15 évesen átbeszélt probléma és megoldása már 10 év múlva nem feltétlenül lesz esedékes.

Van ám pozitív oldala is az internetnek és közösségi médiának. Számos receptet, pontos ételleírást, összetételt, alapanyaglistát és fellelhetőségi térképet találhatunk. Követhetünk olyan bloggereket, véleményvezéreket, akik ebben a témában színes, másolható, követkető tartalmakkal szolgálnak. Hiszen ezektől még kedvet is kaphatunk, hogy kísérletezzünk, hogy egy jó zenével bevonuljunk a konyhába alkotni. Sőt, ha megosztjuk a sikereinket másokkal, inspiráló közeget tudunk biztosítani kezdőknek, újrakezdőknek, bizonytalanoknak.

A közösségi média nem rossz. Hiszen közösségeket tudunk létrehozni, amik a mi elképzeléseink köré épül. Könnyebben megtalálhatjuk azokat az embereket, akik hasonlóan gondolkoznak, mint mi, akiknek hasonló céljaik vannak, akik motiválnak, akiket mi motiválhatunk. Legyünk bátrak és következetesek!

Vélemény, hozzászólás?