Hibás ideálok

Hibás ideálok

  • Post Author:

Ismeretes az a fogalom, hogy pozitív testkép, vagy angolul bodypositivity?  A tökéletes test, mint olyan szerintem nagyon szubjektív. Ha megkérdezném az utca emberét, hogy nekik milyen a tökéletes nő és férfi, nem születne 2 ugyanolyan válasz. Saját magad számára kell megtalálni egy olyan állapotot, amire azt vagy képes mondani, hogy „Ez az! Ez az, amire mindig is vágytam. Mostmár jól érzem magam a bőrömben. Úgyhogy itt inkább arra kérdeznék rá, hogy te szereted- e a tested? Elégedett vagy- e magaddal?

Akkor is elégedett lehetsz, ha éppen 1 számmal nagyobb nadrágot kell, hogy hordj, mint mondjuk 2-3 évvel ezelőtt. Akkor is sugározhat rólad, hogy elégedett vagy, ha éppen összegyűlik pár hurka, amikor leülsz a párod mellé. De ha ezt csak bemeséled magadnak, hogy jól van ez így, közben pedig dugiban feleszed a fél hűtőt, amikor a család lefekszik aludni. Na ez az, ami már nem a „Rendben vagyok.” kategória.

Ha segítségre van szükséged, akkor bátran kérj. Soha, semmi nem szégyen. Ahol én már megfordultam: kineziológus, theta healing. Minden helyzetből és minden ilyen fajta „kezelésből” tanultam és tanulok a mai napig. És ha találkozok sorstársakkal, bátran és büszkén ajánlom nekik, hogy merjenek lépni.

Viszont egy a lényeg: Magadnak akarj megfelelni. Senki másnak. Ha ez megy és könnyen veszed az akadályokat, akkor nagyon jóban leszel saját magaddal és ezt mindenki észre fogja rajtad venni. Ezt garantálom.

Vélemény, hozzászólás?