Hibás berögződések

Hibás berögződések

  • Post Author:

Sokan, akik gyakran fogyasztanak húst, azt mondják, azért teszik, mert annak egyszerűen jobb az íze, mint a növényi eredetű ételeknek. Egy új kutatás szerint azonban az étel ízének valójában több köze van az ember értékrendjéhez, mint az étel valódi ízéhez.” – olvasható a ma.hu oldalon. Sokszor az egészségesebb kajákra is azt mondjuk, hogy nem jól néz ki, nem jó az íze.

Fejben dől el minden. Közhely, de tényleg így van. Ha nem hiszed, próbáld ki. Az egészséges ételek sokszor finomabbak, mint az egészségtelen társaik… csak beépült az agyunkba és a mindennapjainkba, hogy bizony az a jó öreg tojásrántotta csak 2 db 43-50-es méretű cipőtalp kenyérrel az igazi. Vagy például az, hogy a zsírban tocsogó csülökpörkölt csak krumplival és persze még egy adag kenyérrel nem fogja megülni a gyomromat. És mégis mivan utána? Nehéznek érzed magad és konkrétan ülve el bírnál aludni.

A táplálkozási tanácsadást megelőzően 1-2 órás beszélgetés jön. Mert szeretem tudni, mi az, amitől nehezen válik meg a konyhában, mi az, amit nagyon szeret vagy éppen mi az, amit nem. Miért is csinálom így? Mert minden ételnek megvan a maga egészséges vagy még egészségesebb verziója. Mert ugyan ki szereti úgy kezdeni az életmódváltást, hogy kap egy mappányi tiltólistás ételt?

Vélemény, hozzászólás?