A tested nem hazudik

A tested nem hazudik

  • Post Author:

Semmilyen módszer nem működik felelősségvállalás, áldozatok és kitartás nélkül. Ez szomorú hír lehet azoknak, akik azt hiszik, hogy van egy tuti módszer, egy tuti tipp, amit ha betartogat, akkor sikerre vezet.

A testünk és ebből kifolyólag szervezetünk is nagyon intelligens. Kiválóan felismer, azonosít és szabályoz minden ingert, ami érheti. Mindent jelez, minden lereagál, mindent megmutat. Csak meg kell tanulni megfejteni, odafigyelni és használni. Nagyon sok előnyünk származhat abból, ha a leadott jelzésekre hamar tudunk reagálni. 2 sejtből alakultunk, majd többmilliónyi sejtecske alkotott meg egy komplett rendszert.

Ha változtatnod kell valamin, ezt lehet, hogy fájdalmasan közli a tested. Fájdalmasan ösztönöz arra, hogy valamit másképp csinálj. Fizikai jelekkel közli, hogy felborul egy egyensúly, ami a jól-létedért felel. Ilyen jel lehet a székrekedés, a hasmenés, a pattanásos bőr, a száraz vagy épp zsíros hajzuhatag, a gyomorégés, a hajlamosság különféle fertőzésekre. A komoly és életveszélyes betegségek pedig már a vészjelzés kategóriájába tartozik. Amikor már visszafordíthatatlan útra léptünk, de esetenként akár még a tünetek enyhítésével sokat tudunk segíteni.

Be kell látnunk azt is, hogy az ingerküszöb más és más lehet egyes embereknél. Függően attól, hogy melyik tájegység lakója, adott-e már életet gyermeknek, milyen egészségtelen szokásai vannak, nagyvárosban vagy faluban él.  Már csak abból kifolyólag is különbözünk, hogy a főbb szerveket leszámítva – és nem azért, mert nem fontosak, hiszen LÉTfontosságúak -, nagyon különbözőek vagyunk. Minden szervezet máshogy reagál ugyanabban a környezetben, minden szervezet különböző igények szerint működik, minden szervezet más hiányban szenved és emiatt más tünetek gyötrik.

A vitamin és ásványi-anyag hiány valakinél például teljesen tünetmentesen zajlik. Fel kell tudnunk ismerni a jeleket és tenni azellen, hogy bármiféle károsodást szenvednénk emiatt.